Doplňující informace

POZITIVNÍ DÍTĚ V MŠ – rodič oznámí pozitivní test svého dítěte nebo nás kontaktuje hygiena.

TRASOVÁNÍ – dva dny zpětně od prvního dne příznaků pozitivní osoby. Vyčkejte na kontaktování hygieny a smsku s formulářem k trasování.

TESTOVÁNÍ DÍTĚTE – nejdříve 5. den od posledního kontaktu s pozitivní osobou.

KARANTÉNA – 7 dní od posledního kontaktu s pozitivní osobou v případě negativního testu. 14 dní v případě pozitivního testu.

NÁVRAT DO MŠ- nejdříve po 7 dnech od kontaktu s pozitivní osobou.

Informace k ošetřovnému

Záleží, zda hygiena rozhodne o karanténě konkrétního dítěte (většina případů) nebo rozhodne o uzavření celého zařízení.

📌Pokud škola nebo její část nebyla uzavřena, ale karanténa byla nařízena konkrétnímu dítěti, je třeba, aby se rodiče se žádostí o vystavení rozhodnutí o potřebě ošetřování obrátili na orgán, který konkrétnímu dítěti nařídil karanténu, tedy na krajskou hygienickou stanici nebo lékaře. Mateřská škola nevystavuje ani nepotvrzuje žádný tiskopis.

📌Pokud krajská hygienická stanice nařídí uzavření školského zařízení či jeho části, vystaví příslušné školské zařízení na základě podkladů zaslaných krajskou hygienickou stanicí rodičům tiskopis „Žádost o ošetřovné při péči o dítě z důvodu uzavření školského/dětského zařízení (školy)“. Tiskopis slouží jako potvrzení daného školského nebo dětského zařízení a je veřejně k dispozici na ePortálu ČSSZ.

Více informací zde: https://www.cssz.cz/web/cz/-/vystavovani-tiskopisu-pro-zadost-o-osetrovne-pri-narizeni-karanteny-diteti-nebo-pri-uzavreni-skolskeho-zarizeni

Příznaky u dětí jsou nenápadné

Opakovaně Vás žádáme nepodceňujte příznaky onemocnění Covid -19. Při kontrolním testování našich dětí se zjistila u 6 dětí pozitivita a projevem onemocnění je běžná teplota, rýma a kašel. Od klasického virového onemocnění k nerozeznání, není v našich silách ráno u přebírání dětí vyhodnotit zdravotní stav Vašeho dítěte.